Idag är det väldigt enkelt för de flesta människor att lyssna på musik när de vill och var de än befinner sig. Så länge de har en dator eller mobil, högtalare eller hörlurar är det möjligt att lyssna på alla favoritlåtar som finns.

Det finns en rad med olika streamingtjänster där du kan få tillgång till nästan all musik som finns. Vissa av dessa tjänster erbjuder även poddar om vetenskap eller andra ämnen. Ifall du skulle vara på resande fot och tröttnar på att lyssna på musik kan en podcast vara just det du behöver för lite variation.

Så här kan du lyssna på musik

Det är inte ovanligt att många av oss idag har flera olika sätt att lyssna på musik. Vissa väljer att lyssna på cd-skivor, trots att det är en metod som idag anses vara rätt gammal, medan andra endast väljer streamingtjänster som Spotify eller iTunes. Vill du lyssna på cd måste du självklart ha en cd-spelare för att det ska vara möjligt, eller en dator som har en cd-läsare. När du väljer streamingtjänst istället kan du lyssna på flera olika enheter, så länge de är uppkopplade till internet.

Eftersom många av dessa enheter är bärbara kan du ta med dig dem överallt. Det gör det möjligt för dig att lyssna på musik överallt – på bussen, när du går en promenad eller är ute i sommarstugan.

Populära musikgenrer

Vilken musiktyp som personer lyssnar på idag har förändrats en hel del under de senaste åren och detta är något som förändras år efter år. Musik är nämligen något som ständigt förändras och utvecklas. Det finns idag en hel del olika genrer att välja mellan. Men några av de mest populära är house, rap och självklart pop. Musik finns i alla världens delar. Men några av de mest kända artisterna kommer från Storbritannien och USA. Dock finns det en hel del artister från andra länder som också lyckats få ut sitt namn. Inom housegenren finns till exempel den svenska Avicii som tyvärr gick bort 2018. De mest kända rapparna och popartisterna kommer dock från USA. Men oavsett vilken genre och artist du tycker om kan du hitta musiken på internet.