Ända sedan stumfilmen hade premiär den 28 december 1895, har musiken spelat stor roll för filmer för att skapa effekter, få åskådarna mer engagerade känslomässigt, eller för att skapa stor spänning. Det finns många stora kompositörer och musiker som bidragit med riktigt bra musik till filmvärlden och gett filmerna mer dimension.

John Williams och hans musik bakom storfilmer

När storfilmen Star Wars , eller på svenska Stjärnornas krig, hade premiär den 16 december 1977, blev den en publiksuccé världen över. Om det inte vore för den pampiga och hänförande musiken i Star Wars, skulle filmen kanske inte ha samma dimension av storhet som den har idag. Den världskända kompositören John Williams är skaparen bakom alla de första trilogifilmerna till Star Wars. Hans pampiga och storslagna musik, har gjort filmvärlden mer spännande och hänförande i filmmusikens värld. Han är även skaparen till filmmusiken bakom de nyare uppföljarna till Star Wars-filmerna, men även till tidigare filmer som Hajen, Närkontakt av tredje graden , ET, Harry Potter samt en rad andra storfilmer. Att se på film fungerar både på TV och när man ligger och myser i sängen. En dator behöver inte alltid köpas ny. Då kan det vara smart att köpa en Macbook Pro 15 i hög kvalitet i ett perfekt begagnat skick och med fördelaktig garanti!

Låtar man minns från världskända filmer

Många musikartisters låtar finns med i filmer för passande scener och för att skapa en starkare känsla. När Whitney Houstons låt I Will Always Love You spelades i filmen Bodyguard finns den med för alltid i minnet, eller Celin Dions vackra låt My Heart Will Go On i storfilmen Titanic som nog rörde många till tårar i biosalongerna. Filmen Pretty Woman skulle inte vara densamma utan låten It Must Have Been Love med kända dåvarande svenska gruppen Roxette. Går man längre tillbaka i tiden kan filmen Flashdance med låten What a Feeling av Irene Cara, fortfarande kanske få många att vilja ställa sig upp och dansa. Musik har alltid varit en viktig del av filmer och det gör en film komplett genom att skapa mer atmosfär och känsla.