Musik och känslor har alltid varit tätt sammankopplade. De flesta av oss har vissa låtar som är tätt sammankopplade med olika faser i livet. Kanske så starkt att när vi hör en viss låt tas vi tillbaka till då, där den var viktig för oss och var vårt livs soundtrack. Eller så kanske det är så att vi inte längre klarar av att lyssna på en viss artist eller låt för att den är så förknippad med en viss person eller upplevelse. Några som har förstått att använda det här är filmindustrin som använder sig av musik för att manipulera våra känslor. Eller för att få oss att förstå att det är något viktigt eller spännande som händer. Det här är något du kan ta med dig in i din vardag. Genom att använda musik kan du också påverka både dig själv och andra. Skicka signaler till någon eller påverka deras känslostämningar. Det här är om inte annat en stor fördel när det kommer till saker som romantik och förförelse, där musik alltid varit viktigt. Det är till exempel vanligt att par har en låt som ”är deras”. Det är ofta något de lyssnat på tillsammans tidigt i deras förhållande. Och som sedan följt dem genom alla livets faser och haft stor betydelse för dem.

Musik på en dejt

Om du planerar en dejt är därför musiken viktig. Vi skulle säga att den ökar i betydelse ju viktigare dejten är. Det handlar inte bara om att du vill påverka din dejt, utan också om att du har en möjlighet att säga något om din personlighet genom ditt musikval. Kanske är det sentimental vispop som är din grej. Eller något annat. Genom att göra en spellista med det som betyder något för dig sätter du en stämning. Så om den du är intresserad av kommer hem till dig på middag och du har förberett med en fin alla hjärtans dag present, middag och en spellista så har ni både någonting att prata om och någonting att lyssna på om orden skulle tryta.

Musik och sex

Musik är också tätt sammankopplat med sex, det är svårt att komma ifrån. Det började redan med Elvis vars höftrörelser och sensuella röst satte tonårshjärtan i brand redan för sjuttio år sedan. Om du är några dejter in och vill skapa en bra stämning för att kunna ta nästa steg kan vi rekommendera klassisk R&B som är bland den sexigaste musik som finns. Att lyssna på den sortens musik tillsammans är om inte annat ett sätt för dig att ordlöst kommunicera vad det är du vill. Sedan får din partner välja om han eller hon vill samma sak eller inte. För en sak är säker: är du hemma hos någon och han eller hon sätter på Donny Hathaway eller Al Green så är det ett tydligt tecken på vad den personen hoppas få ut av kvällen.